17-годишнатаМоника Йорданова беше избрана за 56-та Девойка Кюстендилска пролет на концерт-спектакъл

...
17-годишнатаМоника Йорданова беше избрана за 56-та Девойка Кюстендилска пролет на концерт-спектакъл
Коментари Харесай

Избраха новата „Девойка Кюстендилска пролет“

17-годишната Моника Йорданова беше определена за 56-та " Девойка Кюстендилска пролет "   на концерт-спектакъл на централния площад " Велбъжд " в града.

Подгласнички на момичето - знак на пролетта, станаха Диана Георгиева, на 17 години и Мирела Славова , на 16 години. За момиче на публиката беше определена 17-годишната Радина Петрова.

14 бяха претендентките за купата, 14 бяхаи  членовете на журито, формирано от носителки на купата през годините. Изборът на момиче - знак на града се провежда от Община Кюстендил. Победителката в състезанието получи парична премия от 1500 лева , а двете й подгласнички и " Девойка на публиката " - по 850 лева

Всички участнички получиха и подаръц и от Община Кюстендил и от спонсори на празника. По традиция претендентките за купата се показаха през журито и публиката в три кръга, облечени в публични тоалети, достоверни носии, предоставени от музея в Кюстендил и в спортни екипи. 

Конкурсът за избор на госпожица " Кюстендилска пролет " с две подгласнички е патентован в патентното ведомство на България и е първият конкурс в България за най-красиво момиче .

Първото му издание се е състояло през 1966 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР